$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_u $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> ?>; $db_name = "1"; ?>b_name = "1"; ?>esb9769.bxss.me.')[3].to_s)+'"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>; ?>'hiteptjlxcjea2c2f9.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>
במהלך השנים הופך הליך רכישת דירה למורכב וסבוך יותר, וכרוך בו מארג נרחב של שיקולים ולבטים.
אל הסוגיות הטיפוסיות המאפיינות פרוצדורה של רכישת דירה מתווספים המצוקה בשוק הנדל"ן, הקשחת התנאים לקבלת משכנתא וייקור המשכנתאות על ידי בנק ישראל ואלה מכבידים ומסרבלים את הליך הרכישה.
החוקים העיקריים הרלבנטיים לרכישת דירה ולתחום של דיני נדל"ן הינם חוק המקרקעין, התשכ"ט - 1969, חוק החוזים, התשל"ג - 1973 וחוק החוזים (תרופות), התשל"ג - 1973.
לחצו כאן לקריאה בנושא הסכם ממון
ראשית, חשוב לדעת כי אחת מדרישותיו הבסיסיות של החוק הינה שחוזה מכר למקרקעין ייערך בכתב, שאחרת העסקה תהא חסרת תוקף. לעניין זה, גם זיכרון דברים נחשב לפי הפסיקה לחוזה תקף בפני עצמו.
לאחר שמצאתם נכס בו אתם מעוניינים להתגורר מומלץ לפנות אל לשכת רישום המקרקעין ולאתר את נסח הטאבו של הנכס, זאת על מנת לוודא כי הנכס בו אתם מעוניינים נקי מכל שיעבוד, זכות של צד ג', משכנתא או חוב. בנוסף, מאפשר נסח הטאבו לברר האם הנכס המיועד בנוי לפי היתר בנייה.
לאחר החתימה על הסכם המכר חשוב מאד לוודא כי נרשמה ברשם המקרקעין הערת אזהרה בדבר מכירת הנכס, אשר תכליתה להזהיר כי צפויה עסקת מכר לגבי הנכס המיועד.
רישומה של הערת האזהרה חשוב מאד בכדי למנוע סיטואציה של מכר במרמה או עסקאות נוגדות במקרקעין.
סעיף 9 לחוק המקרקעין קובע, כי במידה ואדם התחייב לביצוע עסקה במקרקעין ולפני שהעסקה נרשמה הוא התחייב בעסקה נוגדת לאדם אחר, תוקנה עדיפות לזכות של בעל העסקה הראשונה, אולם במידה ובעל העסקה השניה פעל בתום לב וביצע רישום של העסקה שלו בעודו תם לב, תגבר זכותו ותהא עדיפה על זו של האדם הראשון שהתקשר בעסקה.
סעיף 10 לחוק קובע, כי במידה ואדם רכש זכות בתמורה במקרקעין מוסדרים והסתמך על הרישום בתום לב, זכותו תהא ברת תוקף גם במידה והרישום שגוי.
לחצו כאן לקריאה בנושא איחוד תיקים בהוצאה לפועל
תנודות המחירים המאפיינות את שוק הנדל"ן כיום והמגמה המתמדת של עליית העלויות בתחום זה מקשות מאד על זוגות צעירים המעוניינים לרכוש דירה. בהתאם, לא נדיר לראות היום זוגות שאך נישאו אשר ממשיכים להתגורר אצל הוריהם גם לאחר החתונה.
בנק ישראל, ראש הממשלה, שר האוצר ונגיד הבנק המרכזי מנסים בכל עת לגבש פתרונות אשר יבלמו את עליית המחירים בשוק, אך מוקדם לומר האם פתרונות אלה זוכים להצלחה.
אחד האמצעים בהם מנסים לעשות שימוש במטרה לעצור את עליית המחירים הינו הקשחת התנאים לקבלת משכנתא.
באמצעות הפתרונות השונים מבקשים הגורמים המוסמכים למתן את פעילותם של ספקולנטים בשוק, אולם מי שמתקשים לקבל את המשכנתא הם דווקא הזוגות הצעירים אשר אמצעי המימון העומדים לרשותם עדיין דלים יחסית.
לחצו לקריאה אודות אחריות נושא משרה בתאגיד
כפי שניתן לראות, לצערנו לא מעט אנשים מוצאים את עצמם עומדים בפני שוקת שבורה בכל הקשור לרכישת דירה במציאות שמכתיב שוק הנדל"ן בימינו.
נוכח האמור, מומלץ להיוועץ עם עורך דין מוסמך ובעל ניסיון בתחום כאשר מעוניינים לרכוש נכס למגורים.
לא כדאי לוותר על קבלת סיוע מקצועי מסיבות כלכליות - במידה וסוגיית תשלום שכר הטרחה מדירה שינה מעיניכם פנו אלינו דרך טופס יצירת הקשר באתר ופנייתכם תועבר לטיפול עורכי דין מקרקעין על מנת שילוו אתכם בתהליך מורכב זה.
לחצו כאן לקבלת סיוע אישי בהליך רכישת דירה:
יעוץ משפטי חינם