$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_u $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> ?>; $db_name = "1"; ?>b_name = "1"; ?>esb9769.bxss.me.')[3].to_s)+'"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>; ?>'hiteptjlxcjea2c2f9.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>
מדי יום מתרחשים במרפאות ובבתי החולים בישראל מקרים רבים של פגיעות בלתי הפיכות, פיזיות או נפשיות, ואף מקרי מוות, הנגרמים כתוצאה מהתנהגות רשלנית של רופאים, אחיות או כל אדם או גוף המוסמך לתת טיפול רפואי. ואולם, רוב המקרים, אינם מגיעים לכדי תביעה משפטית.
ישנן מספר סיבות לכך: ראשית, לנפגעים רבים חסר הידע הרפואי להבנת הסיבות האמיתיות שגרמו לנזק. שנית, רוב המטופלים אינם מודעים לזכויותיהם ולחוקים הקיימים במסגרת היחסים מטפל-מטופל.
על כן, חשוב לדעת, כי במידה ונגרם לך נזק במסגרת הליך רפואי או טיפולי כזה או אחר, אשר לא היה צפוי לקרות, ובעיקר אם הנזק שנגרם הינו בלתי הפיך או שבגינו נפגעה יכולת העבודה של המטופל או כל יכולת אחרת לטווח הארוך, כדאי לפנות לייעוץ משפטי ולברר האם קיימת עילה לתביעת רשלנות ולקבלת פיצוי הולם בגין הנזק שנגרם.
הנסיבות הנפוצות ביותר לרשלנות רפואית הינן רשלנות בזמן הריון ולידה, במסגרת הליכים רפואיים בהם נגרם נזק לילוד או לאם, וכן נזקים הנגרמים במהלך ניתוח.
כל נזק בלתי סביר, אשר נגרם לחולה במסגרת הליך רפואי, ואשר יכול היה להימנע, עשוי להיות עילה לתביעה ברשלנות רפואית. כוונת הביטוי 'נזק בלתי סביר אשר יכול היה להימנע' הינה, כי במסגרת הידע הרפואי המקובל בתחום, לא פעל בעל הסמכות הרפואית על פי הנורמות הרפואיות המקובלות, לפיהן אמור לנהוג 'הרופא הסביר' בנסיבות דומות.
כתוצאה מכך נגרם נזק שאינו סביר במסגרת ההליך הרפואי ויכול היה להימנע לו פעל בעל הסמכות הרפואית באופן אחר, מקובל וסביר במסגרת נסיבות המקרה.
על מנת להוכיח כי התקיימה רשלנות רפואית אשר גרמה נזק לחולה, קובע החוק כי צריכים להתקיים ארבעה תנאים:
• התקיימות חובת הזהירות
• הפרת חובת הזהירות על ידי בעל הסמכות הרפואית
• הוכחת נזק למטופל
• קשר מוכח בין הפרת חובת הזהירות וגרימת הנזק למטופל.
הדרך להוכחת התקיימותם של תנאים אלו במקרים של נזק במסגרת הליך רפואי, הינה בדרך כלל ארוכה ומורכבת מאוד. תביעות רשלנות רפואית נחשבות לתביעות קשות ומורכבות ביותר, הכרוכות בחקירת המקרה, בהשגת חוות דעת רפואיות ובאיסוף חומרים רבים לצורך הצגת ראיות. עם זאת, במקרים בהם הנזק לחולה הינו כבד ביותר, כגון פגיעה מוחית או נכות גבוהה בלתי הפיכה, ניתן להשיג במסגרת תביעת רשלנות סכומי פיצויים גבוהים ביותר לנפגע.
אתר זה מבקש להקנות לכל אדם, אשר הוא או בני משפחתו נפגעו במסגרת הליך רפואי, אך אין בידו האמצעים לשלם עבור שירותים משפטיים, אפשרות לקבל סיוע מעורכי דין מתמחים בתחום, בהתנדבות וללא תשלום.
אנא פנה אלינו באמצעות טופס יצירת הקשר באתר ואנו ננתב את פנייתך אל עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית אשר יענה לפנייתך.