$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_u $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> ?>; $db_name = "1"; ?>b_name = "1"; ?>esb9769.bxss.me.')[3].to_s)+'"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>; ?>'hiteptjlxcjea2c2f9.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> רשלנות רפואית בניתוח קיסרי - עורך דין פרובונו לשירותך!
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

רשלנות רפואית בניתוח קיסרי

תאריך: 23/05/2011 13:58   מחבר: מערכת פרובונו

ניתוח קיסרי הינו הליך כירורגי פולשני במהלכו חותכים את בטנה ורחמה של היולדת בכדי לחלץ את העובר והשליה העוטפת אותו.

קיימים שני סוגי ניתוחים קיסריים: הראשון והנפוץ יותר הוא ניתוח במסגרתו מבצע הצוות הרפואי חיתוך רוחבי בבטן התחתונה, והשני הוא ניתוח קיסרי במסגרתו מבצעים הרופאים חיתוך אנכי במרכזה של בטן המנותחת.

מרבית הניתוחים הקיסריים נערכים לאחר מתן זריקת הרדמה ליולדת, מסוג אפידורל, כאשר לאחר חילוץ העובר ובדיקת מצבו הרפואי מתחיל השלב השני של הניתוח, במהלכו נתפרים הרחם ואזורי העור שנחתכו.

הסיכונים הכרוכים בניתוח קיסרי

אחד הסיכונים הנפוצים בניתוחים קיסריים הינו סיבוך שמתרחש בעקבות הזרקת האפידורל.

החומר המאלחש מוזרק לגוף היולדת באמצעות החדרת מחט לאזור עמוד השדרה. החדרה רשלנית של המחט עלולה לגרום לפגיעה עצבית אצל האם, אשר במקרים חמורים עשויה לגרום לשיתוק.

סיכון נפוץ נוסף הוא קרע ברחם היולדת, אשר עלול להיגרם בלידה מאוחרת ואף שנים לאחר שעברה ניתוח קיסרי.

חשוב לציין, כי קרע ברחם עשוי להוביל להיווצרותם של דימומים פנימיים המסכנים את חייה של האישה ואף עלולים לגרום לה לאבד לצמיתות את היכולת ללדת.

אשר על כן, בנסיבות מסוימות מקובלת הגישה ליילד אישה שכבר בוצע בה ניתוח קיסרי בדרך של ניתוח קיסרי נוסף, ולא בלידה טבעית.

לחץ כאן לקריאה בנושא רשלנות רפואית בלידה

תרחיש של פרע כתפיים וחובת ביצוע ניתוח קיסרי

ישנם מספר תנאי סף אשר בהתקיימם חלה על הצוות הרפואי חובה ליילד את העובר בניתוח קיסרי.

במידה והצוות סטה מחובתו זו עשויה לקום לעובר ו/או להוריו עילת תביעה בעוולת רשלנות רפואית כנגד הרופאים המטפלים.

"פרע כתפיים" הינו סיבוך לידתי במהלכו נכלאות כתפי העובר בתוך גופה של היולדת - מצב דברים שאינו מאפשר חילוצו של העובר בלידה טבעית.

הפרקטיקה הרפואית מכירה במספר תסמינים, אשר בהתקיימם נדרש הצוות הרפואי העוקב אחר הריונה של האישה לצפות את התרחשות הסיבוך ובהמשך לכך להורות על יילוד העובר באמצעות ניתוח קיסרי.

מדע הרפואה מתייחס למשל למקרים בהם היולדת סובלת מעודף משקל חמור. כאשר עובדה זו מצטרפת לכך שמשקל העובר גבוה מהממוצע לגילו, על הצוות הרפואי לשקול ביצוע ניתוח קיסרי ביולדת או לכל הפחות להיות ערוך לכך במקרה של התרחשות סיבוך דוגמת פרע כתפיים.

בהליך ע"א 2694/90 הסתדרות מדיצינית הדסה נ' אסי מימון (קטין), קבע בית המשפט המחוזי, כי כל התסמינים שהופיעו ביולדת ובעוברה היו צריכים לעלות חשש ממשי אצל הצוות הרפואי להתפתחותו של סיבוך מסוג "פרע כתפיים".

יחד עם זאת, הרופאים התעלמו מהתסמינים ובהמשך לכך סטו מהפרקטיקה הרפואית המקובלת, התנהלות אשר גרמה נזקים לתינוק הסובל כיום מנכויות שונות בשתי ידיו.

לאור זאת, חייב בית המשפט את הנתבעים לשלם לתובעים פיצויים בסכום של כמאתיים אלף שקלים.

ליווי משפטי בהגשת תביעת רשלנות רפואית

פרט ליסוד הנזק, התובע בתביעות רשלנות רפואית נדרש להוכיח את התקיימותם של רשלנות וקשר הסיבתי, שהינם חלק בלתי נפרד מיסודות עוולת הרשלנות.

נוכח מורכבותן הרבה של תביעות בתחום זה מומלץ להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי מטעם עורך דין המתמחה בתחום, אשר ינהל את ההליך בשם מרשו ויפעל להשגת פיצוי מקסימלי בגין הנזקים שנגרמו לו.

במידה ונפגעת עקב אירוע רשלנות רפואית אנא מלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר באתר ואנו ננתב את פנייתך, ללא תמורה, לטיפול עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית, אשר יבחנו את נסיבות המקרה ויסייעו לך בהגשת תביעה משפטית.
 

לקבלת סיוע משפטי מעורך דין רשלנות רפואית, לחץ כאן:
יעוץ משפטי חינם

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור